DESPRE NOI

In anul 1950, ADPB sector 3, a luat fiinta si a functionat pe actual amplasament, ca o formatie a Administratiei  Parcurilor si Gradinilor Publice pana in jurul anului 1969. In urma reorganizarii teritoriale, incepand cu anul 1969 a trecut in administrarea Primariei fostului sector 4. In anul 1974 s-a infiintat Administratia Domeniului Public Sector 4, care ulterior, in urma reorganizarii teritoriale a sectoarelor capitalei, a devenit Administratia Domeniului Public Sector 3.
Administrarea Domeniului Public Bucuresti (prescurtat A.D.P.B.) S.A., s-a infiintat in martie 1997. Societatea functioneaza si este organizata in temeiul Legii 31/1990 – privind societatiile comerciale, respectand totodata dispozitiile Ordonantei de urgenta nr. 109/2011 – privind guvernata corporativa al intreprinderilor publice. Forma de organizare este  societate pe actiuni, al carei obiect pricipal de activitate este: Activitati de intretinere peisagistica, cod CAEN rev. 2: 8130.
A.D.P.B. S.A. poate executa lucrari complexe pentru amenajarea spatiilor verzi, dispunand de o gama de utilaje foarte variata, personal calificat si instruit. In prezent societatea desfasoara urmatoarele activitati: amenajare si intretinere spatii verzi, producerea si comercializarea de seminte si material dendrofloricol, confectii metalice si mobilier urban, prestari servicii cu utilaje si mijloace de transport din dotare, precum si alte activitati solicitate de catre Primaria de sector. De asemenea, executa curatenia in miniparcuri si locurile de joaca.
Toate lucrarile se desfasoara in baza contractului de delegare a gestiunii serviciilor de amenajare si intretinere a spatiilor verzi de pe raza sectorului 3, incheiat cu principalul beneficiar – Primaria Sectorului 3.

A.D.P.B. S.A. are urmatoarele obiective:

  • asigură curătenia spaţiilor verzi, întreţinerea, amenajarea şi reamenajarea lor, plantarea si intretinerea  materialului dendrofloricol conform reglementărilor legale în vigoare;
  • mentine spatiile amenajate in conformitate cu utilitatea lor initiala;
  • executa lucrari de cosire, udare si insamantare a spatiilor verzi din aria de responsabilitate;
  • efectueaza curatenia miniparcurilor verzi si a spatiilor de joaca pentru copii;
  • executa proiectari si dotari cu mobilier (tobogane, leagane, balansoare, etc.) pentru spatiile de joaca.

A.D.P.B. S.A. este certificata conform standardelor ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 si OHSAS 18001:2007, functionand pe baza unui Sistem de Management Integrat Calitate, Mediu, Sanatate si Securitate Ocupationala.

Certificatele eliberate de catre organismul de certificare SRAC si Politica integrata de calitate, mediu, SSM pot fi accesate aici:

ISO 9001

ISO 14001

OHSAS 18001

Politica integrata 2018